Zahlavi

Konference o souvislostech mezi vodou, energií, potravinami a ekosystémy (WEFE)

Fri Jun 25 11:28:13 CEST 2021

Na konferenci se budou projednávat možná řešení růstu populace a urbanizace, které vedou k vyšší poptávce po vodě, energii a potravinách v oblasti Středomoří, kde se situace zhoršuje i vlivem globálního oteplování.

Klíčovým tématem konference WEFE Nexus 2021 Science Advances je "řešení vzájemných závislostí". Konference bude analyzovat úlohu vědy jako hnací síly inovací a její propojení s politikou a rozhodovacími procesy. Doporučí realizovatelná opatření, jak začlenit nové cesty do výzkumu a plánování dodavatelských řetězců WEFE prostřednictvím společné spolupráce v celém středomořském regionu.

Účastníky konference budou vědci a odborníci z praxe, stejně jako sociální aktéři a decizní činitelé z různých sektorů WEFE z celé středomořské oblasti, které spojují následující společné cíle:

  • Prozkoumat nové přístupy a způsoby postupů, které lze uplatnit při informovaném rozhodování, výběru priorit a podněcování meziodvětvového řízení vodních, energetických, potravinových a ekosystémových zdrojů.
  • Podporovat shromažďování a dokumentaci osvědčených postupů WEFE Nexus ve středomořském regionu a začlenit získané zkušenosti do praktických pokynů pro rozvoj udržitelných operačních cílů v souladu s cíli udržitelného rozvoje.
  • Vypracovat úlohu Společenství praxe WEFE Nexus, které by stimulovalo spolupráci mezi organizacemi a sdílení znalostí o demonstračních projektech ve Středomoří.

Akce bude probíhat zcela online a uskuteční se ve dnech 27. - 29. 9. 2021.

Registrace na akci je k dispozici zde a termín pro přihlášení je již 30. 7. 2021.

Více informací o akci včetně jejího podrobného programu je k dispozici zde.

Foto: Pixabay

Zasílání aktualit

Přihlásit se k odběru aktualit